Sada je vrijeme za prodaju i kupovinu u regiji Colorado Springs i Pikes Peak

May 9, 2023 0 By admin

Teško tržište nekretnina stvara odlične televizijske vijesti, ali tržište u i oko Colorado Springsa u području Kolorado nije tako loše kao što bi nacionalni izvještaji naveli potrošače da vjeruju. Definitivno nam ide mnogo bolje od ostalih tržišta širom zemlje. Doživjeli smo pad potencijalnih kupaca za koji vjerujem da je rezultat nekih finansijski teško pogođenih potrošača iz raznih razloga i zbog suzdržanosti koju novinski izvještaji mogu stvoriti u potencijalnom porastu ili novim kupcima. Nedostatak znanja i dvominutnih segmenata jutarnjih i večernjih vijesti mogu stvoriti sporije tržište jednako lako kao i drugi faktori stvarni ili percipirani za potencijalne kupce.

Naše područje je blagoslovljeno snažnim vojnim prisustvom koje unapređuje našu ekonomiju na mnogo načina, uključujući nekretnine. Naše prodaja i kupovina Ft. Carson Army Post, Air Force Academy, Peterson Air Force Base, Schriever Air Force Base i Cheyenne Mountain. Područje prodaja i kupovin u Kolorado Springsu je spremno za procvat jer trupe dolaze. Da, naša vojska treba da raste skokovima i granicama do 2009. i dalje. Projekcije govore da bi broj vojnika u ovoj oblasti trebao porasti sa otprilike 17.500 trenutno na 30.000 do 2013. Sa tolikim brojem ljudi koji će doći na naše područje, nekretnine će cijeniti i značajno uticati. Ovim ljudima treba mjesto za život.

Istina je da su cijene u ovoj oblasti u protekloj godini malo umjerene. Međutim, ova umjerenost je dovela do odličnih kupovina za mnoge domove, uključujući i one u području iznad srednje prodajne cijene. Broj velikih kupovina našeg područja će početi da opada kako snaga novih trupa utiče na naše područje i ekonomiju. Tržište nekretnina će ojačati i cijene bi trebalo da skoče u bliskoj budućnosti. Dakle, ako razmišljate o ulaganju, preseljenju u veći skuplji dom ili kupcu po prvi put, trebali biste djelovati sada, a ne kasnije.

Naravno, mnogi potencijalni prodavci koji žele da se presele u veći, skuplji dom mogu verovati da bi trebalo da sačekaju da prodaju svoj postojeći dom na boljem, jačem tržištu za višu cenu za njihov prelazak na gore. Vjerujem da je ovaj proces razmišljanja greška. Ako čekate da se tržište poboljša prije nego što krenete naviše, velike su šanse da ste propustili vlak za sos. Za potencijalne prodavce, prodaj sada. Naše cijene su se malo smanjile, ali eksponencijalna eksplozija koja će se uskoro dogoditi spriječit će vas da napravite najbolju ponudu prilikom kupovine. Kao kupac koji napreduje, poslovi u gore navedenoj srednjoj prodajnoj cijeni su trenutno kao rasprodaja, daleko je bolje kupiti te kuće sada prije nego što se mnogi drugi kupci nadmeću s vama za isti dom na jačem tržištu.

Cijena i kamatne stope su ključni faktori u prodaji. Naravno, mnogi prodavci vjeruju da oni određuju cijenu, ali u stvarnosti cijenu postavljaju spremni, voljni i sposobni kupac. Čak i na mekšim tržištima to nije loša pojava. Kada prodate i postanete kupac, imaćete veliku kontrolu nad kućom koju ćete kupiti. Što se tiče kamatnih stopa, sa nedavnim padom kamatnih stopa u decembru i projektovanim padom stopa u 2008. godini, kupci će imati veću kupovnu moć što će vas učiniti pobednikom kao prodavcem. Naravno, vaša velika isplativost će biti kada budete imali fantastičnu hipoteku i veću kupovnu moć kupovinom. Kupovina i prodaja na današnjem tržištu je rijetka prilika koju ne želite propustiti.

Ne zaboravite na opsežan program bespovratnih sredstava i avansa koji su dostupni mnogim kupcima. Ovi programi za jačanje ekonomije dolaze i prolaze kroz vrijeme i trenutno je mnogo novca dostupno kupcima. Iskoristite prednosti ovih programa prije nego što bude prekasno.

Kako regija Colorado Springs i Pikes Peak ima sjajne znakove za budućnost, čekanje dok svi ostali ne dođu na tržište je vjerovatno prekasno za sjajnu pogodbu. Čak i ako svoju sadašnju kuću morate prodati za nekoliko dolara manje nego što ste mislili da vrijedi, povoljna kupovina za vas će daleko nadmašiti pogodak za koji mislite da ćete imati pri prodaji svog doma.