Hundefoderprotein – Forstå dit hundefoder

March 4, 2023 0 By admin

Hundefoderprotein er vigtigt for din hund. Hunde kræver mere protein end mennesker. Interessant nok har protein ikke altid været i fokus for hundefoder. Wikipedia har flere eksempler fra 1800-tallet, der viser et hundefoderfokus på ost, mælk, kærnemælk, havre, bygmel, kartofler og animalsk fedt. Hundemad er nået betydeligt langt. Nu er hundefoderfirmaer optaget af hundefoder protein, og de mange forskellige ingredienser er nødvendige for at komme frem til et dyrefoderprodukt, der matcher de aminosyrer, som en hund har brug for. Disse kan alle ssynergis ved at bruge forskellige fødevarekombinationer. Nogle føler, at fordi hunde er direkte efterkommere af ulve, er deres proteinbehov et hundrede procent kødbaseret. Et andet argument er, at hunde er naturlige ådselædere og vil spise hvad som helst, uanset om det er et protein eller ej. Alligevel føler andre, at med domesticeringen af hunde og det faktum, at de har levet sammen med mennesker i tusinder af år, har de udviklet sig til ufuldstændige kødædere. Og der er også flere meninger ud over dem. Selvom hunde er bygget til at tage mere end bare kød, er det kød, der indgår i almindelig kommerciel hundefoder, noget, der bør forstås grundigt. Dette emne er ekstremt bredt, og jeg vil gøre mit bedste for at berøre de vigtigste punkter. Der er et utroligt væld af information om dette emne, og noget af det er ret skræmmende.

Kommercielt hundefoder har en tendens til at bestå af et kødprodukt og flere andre varer, der generelt er kulhydrater eller kødbiprodukter. De første fem ingredienser, der er angivet på siden af en pose hundefoder, plejer at være en grundlæggende oversigt over 95 % af indholdet. Det er fint, men problemet er, når dyrefodervirksomheder pynter på værdien af produktet i posen. Det er en no-brainer, at enhver hundeejer skal være meget opmærksom på disse varer, og den måde varerne er placeret og formuleret på pakken.

Når man beskæftiger sig med kød generelt, anses de første 50 % af et slagtet dyr, der kan bruges, for at være “menneskelig kvalitet”. Nogle mennesker har følt, at det at servere deres hunde “human grade” mad er en god løsning på alle deres hundefoderbehov. Mange kæledyrsfodervirksomheder bruger ordene “human grade” som en samlet sætning for at få noget af deres mad til at lyde bedre, end det er. Mens ideen om en “menneskelig kvalitet” mad er en fantastisk en, er det ikke en absolut. At sige, at mad er af menneskelig kvalitet, er relativt vildledende. Hvad udtrykket betyder er, at maden er god nok til at blive indtaget af mennesker. Dette har meget lidt at gøre med forarbejdningen af produktet. Udtrykket “lavet med ingredienser af menneskelig kvalitet” betyder ikke, at slutproduktet er af menneskelig kvalitet. Kort sagt kunne forarbejdning af kød af menneskelig kvalitet være noget, der overhovedet ikke ville være sundt til konsum. AAFCO (Association of American Feed Control Officials) har ikke engang en definition af “human-grade” ingredienser.

Nogle af de nøglevarer, der findes i kommercielt foder til kæledyr, er dyrerester, som ikke kan sælges i den lokale købmand. Disse genstande af dyret er normalt hjerner, knogler, øjeæbler, blod, tarme, lunger, milte, lever, ledbånd, membraner og fedtafskæringer. Disse rester kaldes “biprodukter” og har en tendens til at blive brugt i dyrefoder. En god ting at vide om animalske biprodukter er, at hår, horn, hove, næb og fjer ikke er en del af ligningen. Som en generel tommelfingerregel bruger dyrefoder til kæledyr ikke engang kødbiprodukter. Hvis man registrerer sig på AAFCOs hjemmeside og ser på animalske biprodukter, kan resultaterne betragtes som opmuntrende. Et eksempel på dette ville være 4D-kød (dødt, sygt, døende eller invalideret) betragtes som “forfalsket” og bør ikke inkluderes i foder til kæledyr, medmindre det er blevet behandlet til et punkt, hvor alle farlige mikroorganismer er blevet ødelagt. Et hundefoder med kødbiprodukter som hovedingrediens er ringere end et, der har et specifikt kød og derefter et biprodukt opført bagefter.

Det næste niveau af kød er måltidet. Forskellige kødmåltider er ekstremt almindelige ingredienser i dyrefoder. Grunden til at ordet “måltid” bruges er, at maden ikke nødvendigvis er frisk. Det er også kød, der er blevet smeltet. Rensning betyder, at kødet er trukket fra hinanden på en sådan måde, at olie og fedt skilles fra kødet gennem en alvorlig kogning i en kedel eller kar. 4D-fødevarer bruges meget lettere sammen med måltider. Endnu en gang tilberedes de på en sådan måde, at alle farlige mikroorganismer ødelægges.

Det næste punkt er det faktum, at hundefoder er opdelt i enkelte og flere proteinprodukter. Hvad dette betyder er, at et enkelt protein er en form for kød. Flere proteiner (såsom oksekød og kalkun) vil blive betragtet som to eller flere kød. Nogle føler, at der ikke er nogen fornuftig grund til at give et dyr et enkelt-proteinfoder. Med flere proteinkilder får hunden flere forskellige aminosyrer fra hver kødproff Et af argumenterne for korn inden for hundefoder er, at en hunds nødvendige aminosyrer kan opnås gennem forskellige blandinger og matcher af kød og kornprodukter. Argumentationen handler som regel om kvaliteten af det anvendte kød og kornprodukter. Man skal ikke glemme, at der er en lille proteinrangering inden for korn som majs, soja og havre.

Der er en høj procentdel af hunde, der har fødevareallergi. Majs er så almindeligt et tilsætningsstof, at nogle føler, at dets konstante inklusion i hundefoder har gjort det til en regelmæssig synder for hundemadallergi. Soja er en anden synder. Nogle føler, at antallet af hunde med fødevareallergi kan være så højt som tyve procent, mens andre jorder tallet et sted et godt stykke under ti procent. Uanset hvad der er tilfældet, har hundefoderfirmaer skabt hundredvis, hvis ikke tusindvis af forskellige foderstoffer til hunde, som skal opfylde din hunds behov, selvom den har allergier. En velafbalanceret kost, der kun består af kød, ville ramme alle de nødvendige aminosyremærker og undgå potentielle kornallergier. Kødallergi er dog en anden realitet, der gør hele ideen om hundefoderprotein så meget mere kompleks.

Nogle standard kødallergier, som hunde har, er kylling og oksekød, som er to af de vigtigste kød i de fleste hundefoder. Der findes dog løsninger. Lam, and, vildt og kalkun er andre relativt sikre alternativer. Lam plejede at være den hypoallergeniske kur, men på det seneste har hunde også dukket op med allergi over for dette kødprodukt. At bringe disse nye ingredienser i kan være, hvad din hund har brug for, og chancerne er, at hvis det nyere foder har vildt eller lam i det, vil din hund have det fint med det.